close
მსოფლიოსოციოლოგია

მსოფლიოს საუკეთესო რესტორნების სია

ბრიტანული ჟურნალი – ,,Restaurant-ი”,  ყოველწლიურად აქვეყნებს მსოფლიოს საუკეთესო რესტორნის რეიტინგს. შეფასებაში 600 შეფმზარეული და გასტრონომული კრიტიკოსი იღებს მონაწილეობას. პირველ პოზიციებს ის რესტორნები იკავებენ, რომელთა შეფმზარეულები მოლეკულური სამზარეულოს მიმდევრები არიან და თავისი ინოვაციურობით გამოირჩევიან.

1.El Bulli, როზესი, ესპანეთი.

კატალონიაში, კოსტა ბრავას სანაპიროზე, პატარა რესტორნის –  ,,El Bull–ის”,  შეფმზარეული – ფერან ადრია მიშლენი,  3 ვარსკვლავის მფლობელია. მუშაობს მოლეკულური გასტრონომიის დარგში და მაღალი სამზარეულოს კერძების ერთ–ერთი უბადლო ავტორად მიიჩნევა.

2.Noma, კოპენჰაგენი, დანია.

ამ რესტორნის მფლობელებმაც მოდური ამპლუა აირჩიეს და გურმანებს ნორდიულ სამზარეულოს „მოლეკულური ინტერპრეტაციით“ სთავაზობენ. მდებარეობს კოპენჰაგენის ცენტრში, სანაპიროსთან ახლოს ერთ ძველებურ სახლში, სადაც 2004 წლამდე საწყობი იყო განთავსებული. ახლა კი ჩრდილო ატლანტიკის ხელოვნებისა და კულტურის ცენტრი და ეს  რესტორანია განლაგებული.

3.Mugaritz, სან სებასტიანი, ესპანეთი.

ქალაქის სამხრეთით, ერთ პატარა სოფელში მდებარე ეს რესტორანი მოლეკულური სამზარეულოს შესანიშნავი ნიმუშია. მის შექმნაში მსოფლიოს საუკეთესო რესტორნის, ,,El Bulli-ის” შეფია – ფერან ადრია – მონაწილეობდა. ამიტომ არცაა გასაკვირი, რომ აქ განსაცვიფრებელი კერძები გელით, რომელთა უჩვეულო გემო ადრე შეუთავსებელი პროდუქტების შეთავსებით მიიღწევა. თუმცა, ყველაფერი ეს მაინც ესპანური სამზარეულოს ტრადიციების გათვალისწინებით ხდება.

 

წყარო:  Harward Business Review

მასალა მოამზადა: ლაშა ჯინჭარაძემ

ახალგაზრდა ანალიტიკოსთა და მეცნიერთა დარბაზი – ,,დოქტრინა”

გაზიარება:
fb-share-icon0
Tags : slid

Leave a Response